BinnenkortNieuws

Wall zingt Vier letzte Lieder bij Robeco

Sopraan Erin Wall zingt op vrijdag 22 augustus de Vier letzte Lieder van Richard Strauss tijdens een Robeco SummerNight in het Concertgebouw in Amsterdam. Voor haar begeleiding wordt het Melbourne Symphony Orchestra vanuit Australië ingevlogen.

Erin Wall (foto: Alexander Vasiljev).
Erin Wall (foto: Alexander Vasiljev).

Erin Wall heeft volgens het Concertgebouw “één van de weelderigste stemmen van dit moment” en zal volop haar “serene kant” laten zien in de Vier letzte Lieder, een liederencyclus die Richard Strauss kort voor zijn overlijden schreef, op 84-jarige leeftijd.

Wall is een Canadese sopraan. Ze studeerde bij het operahuis van Chicago, waar ze vervolgens drie seizoenen lang onderdeel uitmaakte van het huisensemble. Later nam ook haar Europese carrière een vlucht, met optredens in onder meer Parijs, Aix-en-Provence en Wenen.

Het Melbourne Symphony Orchestra dat Wall komt begeleiden, wordt gedirigeerd door Sir Andrew Davis. Het orkest combineert de Strauss-liederen met een uitvoering van het symfonische gedicht Don Juan, ook van Strauss, en de Symphonie fantastique van Hector Berlioz, volgens het Concertgebouw te vergelijken met een ritje in de “emotionele achtbaan van Berlioz’ liefdesleven”.

Het concert is onderdeel van de Robeco SummerNights en begint om 20:00 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Place de l'Opera introduceert: Libretto

Volgend artikel

De agenda van: Barbara Kozelj

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.