BinnenkortNieuws

Orkest Achttiende Eeuw herneemt Così

Het Orkest van de Achttiende Eeuw maakt van 23 tot en met 30 augustus een kleine tournee met Così fan tutte, een productie die het orkest eerder in het najaar van 2013 uitvoerde. Ed Spanjaard is wederom te gast als dirigent.

Ed Spanjaard staat wederom op de bok voor het Orkest van de Achttiende Eeuw (foto: Ronald Knapp).
Ed Spanjaard staat wederom op de bok voor het Orkest van de Achttiende Eeuw (foto: Ronald Knapp).

Onder Ed Spanjaard en in een semiscenische setting van Jeroen Lopes Cardozo presenteerde het Orkest van de Achttiende Eeuw in oktober 2013 een zeer succesvolle Così fan tutte. “Veel leuker kan het bij Mozart niet worden”, schreef de Place de l’Opera-recensent destijds.

De productie wordt deze zomer hernomen in de Philharmonie in Haarlem, Caprera in Bloemendaal, Carré in Amsterdam en de Filharmonia Narodowa in Warschau. De bezetting is grotendeels hetzelfde als tijdens de premièretournee. Sopraan Lenneke Ruiten, die net een Don Giovanni in Salzburg achter de rug heeft, zingt Fiordiligi tijdens twee voorstellingen. Kate Valentine doet de andere twee.

Rosanne van Sandwijk zingt Dorabella en Lilian Farahani en Ilse Eerens verdelen de rol van Despina. Anders Dahlin is Ferrando en André Morsch zingt Guglielmo. Frans Fiselier is Don Alfonso.

Zie voor meer informatie en de speellijst de website van het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Vorig artikel

Opera-agenda 2014/2015 online

Volgend artikel

Frans Brüggen (79) overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.