BinnenkortNieuws

Lunchen met Don Giovanni in Leeuwarden

De jonge regisseur Janneke de Haan ensceneert in september in het kader van het programma Meeuw|Jonge theatermakers een lunchpauzevoorstelling van Don Giovanni in De Harmonie in Leeuwarden. Jonge zangtalenten van verschillende conservatoria zingen de solorollen.

Don Giovanni lunchpauzevoorstelling Meeuw|Jonge theatermakers is een broedplaats voor jong theatertalent in Friesland en daarbuiten. Aankomende theatermakers krijgen er de kans om hun eerste stappen in hun carrière te zetten.

In september biedt het programma een podium aan regisseur Janneke de Haan, die dit jaar afstudeerde aan de regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam. De Haan brengt Mozarts Don Giovanni “gevaarlijk dichtbij” in een speciale lunchpauzevoorstelling, aldus De Harmonie, waar de voorstelling vijf keer te zien is. In een kleinschalige setting vormt het lunchende publiek onderdeel van de opera over de vrouwenversierder, die zelf achter de bar staat en met de flessen goochelt.

Studenten van conservatoria uit Amsterdam, Zwolle en Den Haag voeren de verkorte versie van de opera uit. De cast is teruggebracht tot drie zangers: Arash Roozbehi, Yonathan van den Brink en Channa Malkin. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Peter Sijbenga, Paula Lina en Anne Korff de Gidts.

Don Giovanni is te zien op 12, 18, 19, 25 en 26 september in de Accent Foyer van De Harmonie, telkens om 12.30 uur. Zie voor meer informatie de website van Meeuw|Jonge theatermakers.

Vorig artikel

Alba Rosa Viëtor herdacht met festival

Volgend artikel

Libretto-blog: Een atypische Italiaan

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.