BinnenkortNieuws

Classic FM zendt Opera Top 100 uit

Vrijdag 2 oktober zal Classic FM haar jaarlijkse Opera Top 100 Aller Tijden uitzenden. Aan de hand van inzendingen van luisteraars is de lijst samengesteld. Nummer één is het duet ‘Au fond du temple saint’ uit Bizets Les Pêcheurs de Perles.

Aan de hand van de voorkeuren van haar luisteraars stelt Classic FM ieder jaar een Opera Top 100 samen. Morgen is het weer zover. Van 9.00 tot 18.00 zal er alleen maar opera worden gedraaid op het klassieke radiostation.

De zender belooft opnamen van grote namen als Luciano Pavarotti, Maria Callas, Rolando Villazón, Cecilia Bartoli en ook historische namen als Franco Corelli, Giuseppe di Stefano en zelfs Enrico Caruso.

Het duet ‘Au fond du temple saint’ uit Les Pêcheurs de Perles van Bizet voert dit jaar de lijst aan. Vorig jaar stond het duet op vijf. De tophit van de vorige editie, ‘Nessun dorma’, is gezakt naar twee. Die Zauberflöte scoort goed, met drie ‘nummers’ in de top twintig.

Opvallende stijgers ten opzichte van vorig jaar zijn ‘Vesti la giubba’ uit Pagliacci van Leoncavallo (van 48 naar 26) en ‘Méditation’ uit Thaïs van Massenet (van buiten de top naar plaats 60).

De top tien is al volgt:

1. Au fond du temple saint – Les Pêcheurs de Perles – Bizet
2. Nessun dorma – Turandot – Puccini
3. Der Hölle Rache – Die Zauberflöte – Mozart
4. Habanera – Carmen – Bizet
5. Libiamo – La Traviata – Verdi
6. Bloemenduet – Lakmé – Delibes
7. Va pensiero – Nabucco – Verdi
8. Che gelida manina – La Bohème – Puccini
9. Casta diva – Norma – Bellini
10. Der Vogelfänger bin ich ja – Die Zauberflöte – Mozart

Zie www.classicfm.nl voor meer informatie.

Vorig artikel

Opera per Tutti in Amsterdam en Utrecht

Volgend artikel

Ouderwets mooie Westbroek in Düsseldorf

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.