BinnenkortNieuws

Cape Town Opera Chorus bezoekt NL

Het Cape Town Opera Chorus uit Zuid-Afrika maakt vanaf 10 december een tournee door Nederland. Onder de titel African Angels zingt het koor zowel operaklassiekers als gospelmuziek, Afrikaanse traditionals en kerstliederen.

Het Cape Town Opera Chorus (foto: Lucienne van der Mijle).
Het Cape Town Opera Chorus (foto: Lucienne van der Mijle).

Het Cape Town Opera Chorus – vorig jaar bekroond met een International Opera Award in Londen – was al vaker te gast in Nederland. Zo trad het op voor prinses Beatrix, bij het Mandela Memorial Concert en bij De Wereld Draait Door.

Met het programma African Angels belooft het koor “het meest swingende operaconcert” van het jaar te geven. Het programma bevat koorwerken uit opera’s als La traviata en Porgy & Bess, gospelmuziek (‘Oh happy day’), Afrikaanse traditionals en “bekende kerstliederen vol hoop en licht”.

Het Zuid-Afrikaanse koor maakt van 10 tot en met 29 december een tournee langs zestien theaters en concertzalen, waaronder De Doelen in Rotterdam en TivoliVredenburg in Utrecht.

Zie voor meer informatie de website van producent Senf Theaterpartners.

Vorig artikel

Kim Savelsbergh: “Ik ben een diesel”

Volgend artikel

Metropolitan Opera zendt Meistersinger uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.