Home » Binnenkort

‘Vrouwenopera’ van Händel in Den Haag

Den Haag9 oktober 2009 Geen reacties

Studenten van het Koninklijk Conservatorium zullen op 16, 17 en 18 oktober Agrippina van Händel opvoeren in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De productie is een initiatief van countertenor Michael Chance.

AgrippinaHet is dit jaar 300 jaar geleden dat Händels opera Agrippina in wereldpremière ging in Venetië. Ter gelegenheid daarvan brengen studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag de opera in productie.

De countertenor Michael Chance is artistiek leider van de productie. Floris Visser doet de regie en de Argentijn Hernán Schvartzman dirigeert.

Agrippina is in veel opzichten een vrouwenopera, aldus de organisatie. In het stuk staat keizerin Agrippina centraal, ‘een meestermanipulatrice, die niet terugdeinst voor samenzwering, incest en moord’. Een vrouwelijke hoofdrol was in die tijd ongebruikelijk: de werken gingen vooral over mannelijke helden.

De regie is tijdloos, zegt de organisatie. „In de regie valt het oude Rome samen met haar eigen ruïnes en het Rome van nu.”

e productie is een idee van Chance. Hij wil met het project jonge internationale zangers de kans geven hun talent aan het publiek te tonen.

Er zijn drie voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg, op 16, 17 en 18 oktober. Op 15 oktober wordt er in het Atrium van het Haagse stadhuis een voorproefje gegeven tijdens een gratis lunchconcert. Op 12 en 13 oktober zijn de generale repetities in het Koninklijk Conservatorium.

Zie voor meer informatie de speciale website van Agrippina.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.