BinnenkortNieuws

Oliemans zingt Des Knaben Wunderhorn

Thomas Oliemans zingt op 9, 10 en 11 april liederen uit Des Knaben Wunderhorn van Mahler bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, zowel in Rotterdam als in Den Haag. Het orkest combineert de Mahler-liederen met de tweede symfonie van Suk.

Thomas Oliemans (foto: Marco Borggreve).
Thomas Oliemans (foto: Marco Borggreve).

De concerten worden geleid door Jiri Belohlávek, die sinds seizoen 2013/2014 vaste gastdirigent is van het Rotterdams Philharmonisch. Hij is tevens chef-dirigent van het Tsjechisch Philharmonisch Orkest.

De tweede symfonie van de Tsjechische componist Josef Suk (1874-1935) is één van de lievelingsstukken van Belohlávek. Suk schreef het werk, getiteld Asrael, na de dood van zijn echtgenote en zijn schoonvader, Dvorák. De symfonie is genoemd naar de aartsengel Asrael, die de zielen naar de andere wereld brengt.

Het werk wordt gecombineerd met bekende liederen van Gustav Mahler, genomen uit zijn cyclus Des Knaben Wunderhorn. Daaronder het lied ‘Wo die schönen Trompeten blasen’.

De Nederlandse bariton Thomas Oliemans vertolkt de liederen. Oliemans is regelmatig op de Nederlandse podia te zien. In maart zong hij de rol van Papageno in Die Zauberflöte bij De Nationale Opera en op 1, 2 en 3 april zingt hij in de Matthaüs-Passion, ook bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Het concert met repertoire van Mahler en Suk is op 9 en 10 april te zien in De Doelen in Rotterdam en op 11 april in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag.

Vorig artikel

Bach en Pergolesi op z'n kleinst

Volgend artikel

Vincent de Kort beleeft primeur bij Bolsjoj

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.