BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Kandidaten Belvedere Competition: al 121

De 34e editie van de International Hans Gabor Singing Competition begint op 27 juni aanstaande in Amsterdam. Het zangconcours, dat jong zangtalent de kans biedt op engagementen bij operahuizen overal ter wereld, zit midden in de selectiefase. Al 121 deelnemers zijn zeker van een plaats in de halve finales.

Belvedere logoSinds enige tijd zijn er overal ter wereld voorrondes voor het concours dat deze zomer in Amsterdam wordt gehouden. Op de website van het Belvedere wordt per dag bijgehouden hoeveel jonge talenten zich al hebben laten horen en hoeveel daarvan door gaan naar de halve finales. Op dit moment hebben ruim duizend solisten auditie gedaan en zijn 121 deelnemers zeker van een plaats in de halve finales in De Kleine Komedie in Amsterdam.

In mei en juni kunnen jonge talenten zich nog kwalificeren voor de eindrondes tijdens audities in steden als Oslo, Irkutsk, Istanbul en Parijs. De allerlaatste kans is op 26 juni in Amsterdam. Wie in de voorrondes wordt geselecteerd kan door naar de halve finales. Voorafgaand aan die halve finales zijn er op 28 juni coachingssessies in Nationale Opera & Ballet.

Het uiteindelijke hoogtepunt van alle voorbereiding valt op de finaleavond, die ook in het operahuis aan de Amstel wordt gehouden. Aan het eind van de orkestfinale kent een jury van vertegenwoordigers van operahuizen uit onder meer Moskou, Londen, München en Amsterdam een hele reeks prijzen toe. Daarnaast is er een internationale persjury.

Meer informatie en de stand van zaken in de selectierondes vindt u op de website van het Belvedere. Er is ook een speciale website van de Amsterdamse organisatie. De kaartverkoop voor de voorrondes en de finale is inmiddels begonnen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 20

Volgend artikel

Konwitschny brengt Juive dicht op de huid

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.