Binnenkort

Gerald Finley zingt liederen in Den Haag

De Canadese bariton Gerald Finley zal op zaterdag 24 oktober liederen van Schumann, Grieg, Ravel en Barber zingen in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Zijn vaste compagnon Julius Drake begeleidt hem op de piano.

Gerald FinleyGerald Finley en Julius Drake ontvingen deze maand een Gramophone Award voor hun cd met Schumann-liederen. Vorig jaar wonnen zij ook al een Gramophone Award voor een album met liederen van Samuel Barber.

Van beide componisten zal het duo liederen laten klinken in de Nieuwe Kerk in Den Haag, aanstaande zaterdag tijdens een recital. Die werken zullen ze aanvullen met stukken van Ravel (histoires naturelles) en Grieg (liederen opus 48).

Finley heeft roem vergaard op het operatoneel met vele optredens in Mozart-opera’s en hedendaags werk. Don Giovanni zong hij bijvoorbeeld in alle grote culturele centra, waaronder New York, Londen, Parijs en Wenen.

In Nederland zong hij in 2007 de rol van J. Robert Oppenheimer in de Europese première van Doctor Atomic, een opera van John Adams. De dvd van die productie kreeg diverse internationale prijzen. Finley zong de rol ook in New York, Londen, San Francisco en Chicago.

Het concert begint zaterdag om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van Dr Anton Philipszaal/Lucent Danstheater.

Vorig artikel

Schrijver produceert eerste opera Botswana

Volgend artikel

Arthaus pakt uit met Felsenstein-producties

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.