BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Sonostream.tv vertoont Cardiff-competitie

Sonostream.tv gaat van 16 tot en met 21 juni de beroemde zangcompetitie BBC Cardiff Singer of the World online streamen. In zes uitzendingen worden de verrichtingen van de twintig deelnemende zangtalenten gevolgd.

CSOW15_col_blk_blockBCC Cardiff Singer of the World is één van de bekendste zangconcoursen ter wereld. Het tweejaarlijkse evenement wordt altijd uitgebreid in beeld gebracht door de BBC. Sonostream.tv voegt daar dit jaar een internationale component aan toe door de competitie door middel van online streams beschikbaar te maken voor alle liefhebbers overal ter wereld.

De Cardiff-competitie vindt voor de 32e keer plaats, voor het eerst onder de artistieke leiding van David Jackson. Vanaf 14 juni dingen de deelnemers in de St. David’s Hall naar een plek in de liedfinale en/of de grote finale. De vier ronden worden door zowel de BBC als Sonostream.tv uitgezonden (niet live). Op zaterdag 20 juni vindt de liedprijsfinale plaats en op zondag 21 juni de grote finale (wel live), beide gepresenteerd door Petroc Trelawny en Angel Blue.

Bijna 350 zangers uit 55 verschillende landen deden auditie voor een plek in de eindronden. Twintig van hen werden uitgekozen. Onder hen voor het eerst zangers uit Mongolië en Malta. Verder zijn Belarus (twee zangers), Zuid-Korea en Amerika (beide drie zangers) goed vertegenwoordigd.

Nederlands talent zit niet tussen de selectie. Wel zijn er een paar bekende gezichten. Nadine Koutcher, winnares van het Internationaal Vocalisten Concours in 2012, doet mee, evenals de Zuid-Afrikaanse Kelebogile Besong, die de afgelopen jaren meermaals in Nederland te horen was, onder meer in de finale van het Belvedere-concours in Amsterdam.

De competitie wordt begeleid door het BBC National Orchestra of Wales onder Thomas Søndergård en het Welsh National Opera Orchestra onder Martyn Brabbins. Achter de jurytafel zitten onder anderen Julius Drake, Soile Isokoski, Claron McFadden en voorzitter David Pountney.

Het bekijken van een stream op Sonostream.tv kost 4,99 euro. Voor 14,99 euro is een ’ticket’ voor alle zes de uitzendingen te kopen.

Actie

Place de l’Opera stelt voor zijn lezers twee coupons beschikbaar om gratis alle zes de uitzendingen van Sonostream.tv te bekijken en vier coupons om één van de uitzendingen gratis te bekijken. Stuur om kans te maken op één van de coupons een e-mail met uw naam en uw voorkeur (‘coupon alle uitzendingen’ / ‘coupon één uitzending’) naar redactie@operamagazine.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Zie voor meer informatie Sonostream.tv.

Vorig artikel

De bloemen van Carolyn Sampson

Volgend artikel

Opera in de media: week 25

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Patrick van Rhedenborg
    17 juni 2015 at 18:58

    Heel vreemd, maar jullie e-mail adres wordt niet geaccepteerd. Wat kan dat zijn?