BinnenkortNieuws

Opera Festa speelt Cavalleria rusticana

Het gezelschap Opera Festa brengt op 18 en 19 juli Mascagni’s opera Cavalleria rusticana in de Pieterskerk in Leiden. In de cast onder anderen tenor Mark Omvlee en sopraan Charlotte Janssen.

Cavalleria rustican - Opera FestaCavalleria rusticana is het derde project van Opera Festa waarin professionele solisten en musici samenwerken met amateurs. Het koor wordt gevormd door zangers van Festa en van Frascanti uit Amsterdam. De Leidse dansgroep BplusC zorgt voor beweging en het professionele ensemble Musonia begeleidt, gedirigeerd door Wim Dijkstra.

Nynke van den Berg ensceneert het korte, veristische werk van Mascagni. Ze heeft daarbij de beschikking over een cast van bekende Nederlandse zangers, die onder meer bij Opera Zuid regelmatig te zien zijn.

Tenor Mark Omvlee zingt Turiddu, sopraan Charlotte Janssen vertolkt Santuzza, mezzosopraan Madieke Marjon is Lola en bariton Martijn Sanders zet Alfio neer. Verder is Alfrun Schmid te zien als Lucia.

Cavalleria rusticana is op 18 en 19 juli om 21.00 uur te zien in de Pieterskerk in Leiden. Zie voor meer informatie de website van Opera Festa.

Vorig artikel

Belvedere-concours krijgt aimabele winnaar

Volgend artikel

Mozart en Gianni Schicchi in Bilthoven

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.