BinnenkortNieuws

Hortus Festival in het teken van Nachtlied

Het Hortus Festival heeft op woensdag 22 juli zijn twaalfde editie afgetrapt. Tot en met 30 augustus zijn in de tuinen en palmenkassen van Hortus Botanicus in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haren tientallen concerten te beleven. Het thema: Nachtlied.

Hortus FestivalVoor componisten als Schumann, Chopin, Poulenc en Schönberg was de nacht een grote inspiratiebron. De muziek die ze op dat thema componeerden, is de komende weken te horen tijdens het Hortus Festival.

Het festivalprogramma bevat voornamelijk instrumentale kamermuziekconcerten, maar ook twee aan de liedkunst gerelateerde onderdelen. Zo verzorgt cabaretier en schrijver Vincent Bijlo een theatraal concert over ‘het Nachtlied van Schumann’, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Bas van Putten.

De Oostenrijkse mezzosopraan Michaela Riener is te gast bij het DoelenEnsemble. Zij zingt op 12, 13, 15 en 16 augustus in achtereenvolgens Leiden, Amsterdam, Utrecht en Haren liederen van Anton Webern. Het ensemble speelt verder werken van Schönberg, Liszt en Van Deurzen.

Zie voor het volledige programma de website van het Hortus Festival.

Vorig artikel

Cd-zomer: Zoetigheid van Jesús León

Volgend artikel

Opera in de media: week 31

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.