BinnenkortNieuws

Opera Nijetrijne voert Così fan tutte uit

Op het programma van het Friese gezelschap Opera Nijetrijne staat deze zomer Così fan tutte. De opera van Mozart gaat op 18 augustus in première “op, aan, in en om het water” van natuurgebied de Rottige Meente bij Nijetrijne.

Opera Nijetrijne - Così fan tutteOpera Nijetrijne bracht de afgelopen jaren producties als Opera Passé, De Knecht van Twee Meesters en Het Temmen van de Feeks. Dit jaar kiest het gezelschap voor een klassieke titel uit het operarepertoire: Così fan tutte.

Het populaire werk van Mozart en zijn librettist Da Ponte wordt in een Nederlandse hertaling van Alice Zwolschen uitgevoerd. Vaughan Schlepp heeft de partituur bewerkt en gearrangeerd voor het Nationaal Veenorkest, dat hij tijdens de voorstellingen zelf zal dirigeren. De productie wordt geregisseerd en vormgegeven door David Prins.

In Così fan tutte gaan de vrienden Ferrando en Guglielmo een weddenschap aan met Alfonso, die beweert dat hun geliefden – Dorabella en Fiordiligi – hen niet lang trouw zullen blijven als ze eenmaal uit beeld zijn.

Mezzosopraan Ellen van Beek en sopraan Marene Elgershuizen zingen de rollen van Dorabella en Fiordiligi. Tenor Erik Slik is Ferrando en bariton Jokke Martens zingt Guglielmo. Bariton Marcel van Dieren is verder Alfonso en sopraan Bepke Keersmaekers vertolkt Despina.

Così fan tutte gaat op 18 augustus en wordt in totaal negen keer uitgevoerd. Alleen de voorstellingen van 25 en 27 augustus zijn – op het moment van schrijven – nog niet uitverkocht.

Zie voor meer informatie de website van Opera Nijetrijne.

Vorig artikel

Plage de l’Opera: Jobs, Wagner en Pirgu

Volgend artikel

Strasbourg treedt buiten de gebaande paden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.