BinnenkortNieuws

Petrenko geeft recital op Gergiev Festival

Bas Mikhail Petrenko geeft op 12 september een liedrecital op het Gergiev Festival in Rotterdam. Onder begeleiding van Marina Mishuk zingt de Rus liederen van Rachmaninov.

Mikhail Petrenko (foto: Askonas Holt).
Mikhail Petrenko (foto: Askonas Holt).

Sergej Rachmaninov staat dit jaar centraal tijdens het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival, dat van 10 tot en met 12 september plaatsvindt. Hoofdbestanddeel van de programmering is een uitvoering van alle symfonieën (drie) en pianoconcerten (vier) van de Russische componist. Voor die opgave treden naast het Rotterdams Philharmonisch ook het orkest van het Mariinsky Theater en een talentenorkest van de conservatoria van Rotterdam en Den Haag aan. Alle formaties worden geleid door Valery Gergiev zelf.

Naast symfonieën, pianoconcerten, liturgische muziek en volksmuziek zorgt de beroemde bas Mikhail Petrenko voor een vocaal onderdeel: een liedrecital in de Jurriaanse Zaal van De Doelen. Het festival belooft een “intieme en melancholische middag”.

Samen met pianiste Marina Mishuk vertolkt Petrenko liederen als ‘Aan de poort van het heilige klooster’, ‘Ik ben geen profeet’, ‘Alles is vergankelijk’ en ‘Droom’. Al het repertoire is van de hand van Rachmaninov.

Het recital begint om 14.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Gergiev Festival.

Vorig artikel

Opera in de media: week 37

Volgend artikel

True toont ware kracht van Eccles’ Semele

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.