BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Opéra Royal opent seizoen met Ernani

De Opéra Royal de Wallonie in Luik opent vanavond (24 september) zijn seizoen met Ernani. De minder bekende opera van Giuseppe Verdi wordt gedirigeerd door Paolo Arrivabeni en geregisseerd door Jean-Louis Grinda.

Tenor Gustavo Porta zingt de titelrol in Ernani (foto: Maria Vila).
Tenor Gustavo Porta zingt de titelrol in Ernani (foto: Maria Vila).

Ernani was bij de wereldpremière in 1843 een groot succes, maar staat tegenwoordig niet vaak meer op de programma’s van operahuizen. De opera, gebaseerd op een drama van Victor Hugo, gaat over de mooie Elvira en de pogingen van koning Don Carlo en rebel Ernani om haar weg te kapen bij haar verloofde, Don Ruy Gomez de Silva.

Volgens de Opéra Royal de Wallonie is de intensiteit van Ernani van begin tot eind “overrompelend” en bieden de complexe hoofdrollen de zangers alle ruimte om hun talenten te demonstreren.

In de titelrol is tenor Gustavo Porta te zien. Elvira wordt vertolkt door Elaine Alvarez en Orlin Anastassov zingt Don Ruy Gomez de Silva. Alle drie de zangers zijn voor het eerst te gast in Luik.

De rol van koning Don Carlo komt voor rekening van Lionel Lhote. Verder zijn er kleine partijen voor Alexise Yerna, Carmelo de Giosa en Alexei Gorbatchev. De zangers worden begeleid door het koor en orkest van de Opéra Royal onder leiding van chef Paolo Arrivabeni.

Ernani is een coproductie met de Opéra de Monte-Carlo. De enscenering komt voor rekening van Jean-Louis Grinda, voormalig directeur van de Luikse opera en sinds 2007 intendant van de Opéra de Monte Carlo.

Ernani gaat op 24 september in première en is daarna tot en met 6 oktober nog vijf keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Opera Theater Amsterdam brengt WOLVEN

Volgend artikel

Goerne geeft Müllerin een vrije interpretatie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.