Binnenkort

Wokmuziektheater speelt Der Vampyr

Theaterkoor Wokmuziektheater voert van 13 tot en met 15 november Der Vampyr van Heinrich Marschner op in het Munttheater in Weert. Ieder jaar produceert het koor een operavoorstelling.

Scène uit Der Vampyr (foto: Wokmuziektheater).
Scène uit Der Vampyr (foto: Wokmuziektheater).

Het wokmuziektheater is naar eigen zeggen de enige amateurvereniging in Limburg die zich met de wereld van opera bezighoudt. Het werd in 1980 opgericht als folkloregezelschap, maar ontwikkelde zich langzaam richting opera. Sinds 1995 heeft het koor acht opera’s opgevoerd.

Dit jaar heeft het gezelschap voor Der Vampyr van Heinrich Marschner gekozen. ‘Een spectaculaire griezelopera’, aldus het koor. Het gaat over de vampier Ruthven die drie maagdelijke bruiden moet leegzuigen om zijn ‘contract’ met satan te verlengen.

De voorstelling wordt muzikaal geleid door Hans Swinnen, een dirigent die al 24 jaar aan Wokmuziektheater is verbonden. De regie is van John van Cauteren, een kunsthistoricus.

Als solisten heeft het koor An Lauwereins, Thierry Vallier, Harald Quaaden en Gilles van de Wouw opgetrommeld.

Er zijn drie voorstelling van 13 november tot en met 15 november in het Munttheater in Weert. Zie voor meer informatie de website van Wokmuziektheater.

Vorig artikel

C Major debuteert op Nederlandse markt

Volgend artikel

Trailer: L’elisir d’amore van DNO

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.