BinnenkortNieuws

Larsson brengt ode aan Scandinavische lied

De Zweedse sopraan Lisa Larsson geeft op dinsdag 1 december een liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam, begeleid door haar landgenoot Roland Pöntinen. Centraal staan liederen uit Scandinavië.

Lisa Larsson (© Merlijn Doomernik).
Lisa Larsson (© Merlijn Doomernik).

Lisa Larsson begon haar muzikale carrière als fluitiste, maar werd groot als sopraan. Ze studeerde in Basel, debuteerde in Zürich en staat inmiddels op de grootste tonelen in de wereld.

Larssons repertoire varieert van barokmuziek (ze maakte vele Bach-opnames met Ton Koopman) tot hedendaags werk. Eén van de componisten op haar programma in Amsterdam, Rolf Martinsson, draagt geregeld werk aan haar op.

Van Martinsson zingt Larsson de Songs on Poems by Emily Dickinson. Het is één van de liederenreeksen waarmee ze Scandinavië eer wil bewijzen. Andere Scandinavische componisten die ze samen met Roland Pöntinen tot klinken zal brengen, zijn Peterson-Berger (Vier Zweedse volksliederen), Stenhammar (Tranquillo e soave en Poco allegretto) en Grieg (Love Story on Edvard Grieg).

De Zweedse sopraan combineert het repertoire uit het noorden met meesters uit Oostenrijk: Alban Berg (Sieben frühe Lieder), Johann Strauss (Frühlingsstimmen) en Gustav Mahler (liederen uit Des Knaben Wunderhorn).

Het recital van Lisa Larsson en Roland Pöntinen begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Beeldschoon: Gijsbertsen zingt Schubert

Volgend artikel

Mariss Jansons dirigeert cleane Mahler 4

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.