Home » Binnenkort

Bernstein klinkt bij Opera per Tutti

Amsterdam2 november 2009 Geen reacties

Opera per Tutti zet donderdag 5 november een nieuwe componist op het programma: Leonard Bernstein. Te midden van de operafragmenten zullen er fragmenten uit zijn West Side Story klinken.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert in de Vondelkerk in Amsterdam. Vier of vijf solisten zingen diverse aria’s en andere operafragmenten. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali praat de fragmenten op toegankelijke wijze aan elkaar.

Deze donderdag begin het programma met veel Italiaans repertoire. Er zijn stukken uit opera’s van Bellini, Ponchielli en Donizetti en na de pauze van Verdi.

Bernstein is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt. Van hem zijn vier stukken uit West Side Story te horen, waaronder de klassiekers ‘Tonight’ en ‘Maria’.

In aansluiting op Bernsteins muziek is er nog een stuk uit ‘Shall we dance’ van George en Ira Gershwin te horen.

Nicola Mills zal de sopraanpartijen zingen. Zij neemt dit seizoen deel aan het ensemble van Opera Studio Nederland. Mylou Mazali zingt zelf de mezzorollen. Leo van der Plas is de tenor van de avond en Gilad Nezer zingt de baspartijen. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Alexander Kouznetsov.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.