BinnenkortNieuws

Stutzmann zingt Winterreise in Den Haag

Alt Nathalie Stutzmann zingt op vrijdag 5 februari Schuberts beroemde liederencyclus Winterreise in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Ze wordt begeleid door haar vaste pianiste Inger Södergren.

Nathalie Stutzmann. (© Simon Fowler)
Nathalie Stutzmann. (© Simon Fowler)

Winterreise is de meest opgenomen en uitgevoerde liederencyclus ooit. De reeks van 24 liederen op gedichten van Wilhelm Müller gaat over een jongeman die wordt afgewezen en vervolgens op reis gaat, tot hij in het laatste lied de ‘Leiermann’, de dood, ontmoet.

“De liederen zijn voor mij een wonder van diepte en eenvoud”, zegt Stutzmann. “De cyclus behandelt alles waar het menselijke leven om draait: liedere, eenzaamheid en tot slot: de dood.”

Doorgaans wordt Winterreise uitgevoerd door mannen, maar Stutzmann kan zich met gemak aan haar mannelijke collega’s meten, aldus een recensie in The Guardian. “Ze is een klasse apart, met een stem die je uit duizenden herkent”, zegt de Nieuwe Kerk in de aankondiging.

In Den Haag wordt Stutzmann begeleid door pianiste Inger Södergren, met wie ze al vele jaren samenwerkt. In januari 2015 gaven de twee al eens hun kijk op Winterreise in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Het recital in Den Haag begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Zuiderstrandtheater.

Vorig artikel

Marcon leidt Vivaldi-opera bij Matinee

Volgend artikel

Mirella Hagen opent het meisjeshart

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.