BinnenkortNieuws

Opera Armida speelt Trovatore in Griffioen

Opera Armida voert op zaterdagavond 20 februari Il trovatore uit in Theater Griffioen in Amstelveen. Het gezelschap brengt Verdi’s opera in een kleinschalige enscenering met pianobegeleiding.

Scène uit Il trovatore. (© Opera Armida)
Scène uit Il trovatore. (© Opera Armida)

Opera Armida ontstond in 2009 op initiatief van Adva Tas, Richard Prada, Hans Pieter Herman en Mirsa Adami. Het gezelschap wil, net als het operakarakter Armida, betoveren en verleiden met kunst en theatrale magie.

Armida creëerde met La traviata aan tafel zijn eerste productie en vervolgde dat in oktober met de productie van Il trovatore. Het gezelschap brengt de grote Verdi-opera als een intieme voorstelling “vol passie, drama en prachtige muziek, letterlijk dicht bij het publiek. We brengen met Il trovatore opera als kunstvorm terug naar zijn pure essentie. Met een minimaal gebruik van decors en rekwisieten willen wij uw fantasie prikkelen.”

Sopraan Adva Tas verzorgt de enscenering en zingt tevens de rol van Leonora. Tenor Richard Prada zingt Manrico, mezzosopraan Cécile van de Sant is Azucena, bas-bariton Bas Kuijlenburg vertolkt de Conte di Luna en bas-bariton Jaap Sletterink is Ferrando. De begeleiding wordt verzorgd door pianiste Mirsa Adami.

De voorstelling in Theater Griffioen begint om 20.30 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het theater.

Vorig artikel

Mijnssen stoft onbekende Orfeo af in Nancy

Volgend artikel

Discografie: Chovansjtsjina

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.