Home » Binnenkort, Nieuws

Silbersee op tournee met Sarah’s Passion

22 februari 2016 Geen reacties

In vervolg op Match Girl Passion brengt Silbersee een nieuwe moderne passie: Sarah’s Passion. De voorstelling, met muziek van Arvo Pärt, wordt begeleid door het Ragazze Quartet en gaat op 28 februari in première in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Sarah's Passion is een voorstelling van Romain Bischoff. (© Ben van Duin)

Sarah’s Passion is een voorstelling van Romain Bischoff. (© Ben van Duin)

Sarah’s Passion is “een theatraal concert als een betoverend ritueel”, zo kondigt Silbersee aan. In de voorstelling leidt filosoof Ger Groot het publiek langs fundamentele levenservaringen, van geboorte tot dood. Daarvoor laat hij verschillende personages zien als “traag-levende tableaus van de vermaarde schilder Edward Hopper”.

Ondertussen klinken verschillende werken van Pärt, uitgevoerd door de performers van Silbersee en het Ragazze Quartet: Pari Intervallo, Sarah Was Ninety Years Old, Fratres en Stabat Mater.

Romain Bischoff tekent voor het concept, de regie en de muzikale leiding van de voorstelling. Hij werkt daarbij samen met Isabel Schröder. De makers zien Pärts muziek als “bespiegelingen op wezenlijke vraagstukken van het menselijk bestaan”. Daar knopen ze met Sarah’s Passion bij aan.

Sarah’s Passion gaat op 28 februari in première in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en reist daarna langs verschillende kerken en theaters in het land. Zie voor meer informatie en de volledige speellijst de website van Silbersee.

Hieronder de trailer:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.