Home » Binnenkort, Nieuws

Westbroek geeft jubileumconcerten bij DNO

Amsterdam22 juni 2016 11 reacties

door

Sopraan Eva-Maria Westbroek bekroont het jubileumseizoen van De Nationale Opera op 29 juni en 1 juli met twee concerten onder leiding van Marc Albrecht, in een mise-en-espace van Pierre Audi. Ze zingt repertoire van Berlioz en Richard Strauss.

Eva-Maria Westbroek tijdens het Opera Gala van De Nationale Opera, eerder dit seizoen. (© Hans van den Bogaard)

Eva-Maria Westbroek tijdens het Opera Gala van De Nationale Opera, eerder dit seizoen. (© Hans van den Bogaard)

Eva-Maria Westbroek is de succesvolste Nederlandse operazanger van dit moment. Overal ter wereld zingt ze hoofdrollen, waaronder in live in bioscopen vertoonde producties van de Metropolitan Opera en het Royal Opera House.

Bij De Nationale Opera (DNO) was Westbroek voor het eerst in 2006 te zien, toen ze de rol van Katerina Izmailova zong in Lady Macbeth van Mtsensk (verschenen op dvd). Later zong ze Cassandre in Les Troyens en Minnie in La fanciulla del West. De productie van Puccini’s ‘western-opera’ werd ook op dvd uitgebracht.

Eerder dit seizoen nam Westbroek deel aan het Opera Gala waarmee DNO zijn vijftigste verjaardag vierde. Nu keert ze terug naar Amsterdam voor twee jubileumconcerten, waarin ze het toneel voor zichzelf heeft.

Na de ouverture van Wagners Rienzi zingt Westbroek de afscheidsscène van Didon uit de opera Les Troyens van Berlioz. Na de pauze zingt ze de finale van Salome van Richard Strauss, waarin de jonge Salome in extase verkeert, omdat ze de mond van de onthoofde Johannes de Doper heeft gekust. Ook de bekende dans van de zeven sluiers wordt gespeeld.

Pierre Audi, artistiek directeur van DNO, maakt een mise-en-espace voor het concert, waarvoor Christof Hetzer decors ontwerpt en FettFilm videobeelden verzorgt. De muzikale leiding is in handen van Marc Albrecht, die de oorspronkelijk geëngageerde Jaap van Zweden vervangt. Albrecht staat voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

De jubileumconcerten vinden plaats op 29 juni en 1 juli in Nationale Opera & Ballet. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Hieronder de trailer van de concerten:

11 reacties »

 • Rudolph Duppen zei:

  Jammer dat de kaartverkoop zo slecht loopt. Waar zou dat aan liggen? Te hoge prijzen? Of is er te veel opera deze week? Er zijn nog een aantal uitvoeringen van Pique Dame en zaterdag 2 juli is er een al bijna uitverkocht operaconcert met Angel Blue met alleszins redelijke prijzen.

 • Pieter zei:

  Misschien is het programma wat karig? Twee scènes in totaal. Je hoeft niet bang te zijn dat je de laatste tram gaat missen…

 • Rudolph Duppen zei:

  Sla uw slag. Vandaag met 50% korting naar dit jubileumconcert.

 • Olivier Keegel zei:

  Volgens mijn informatie is er geen pauze.

 • Anneke Cremers zei:

  Uw informatie is onjuist. Er is een pauze, het concert begint om 20 uur en duurt 1uur30min. Bron: DNO.

 • Olivier Keegel zei:

  “Het Jubileumconcert duurt tot ongeveer 21.30 uur. Er is geen pauze.” Aldus mijn perscontact bij DNO.

 • Maria zei:

  Niet dat het heel belangrijk is, maar volgens de mail die ik vandaag kreeg: aanvang 20.00, anderhalf uur en een pauze. Ik ga vrijdag. Maar ik moet zeggen, dat is ook omdat er dit seizoen nog goedkope kaartjes zijn. Anders had ik moeten kiezen tussen dit concert of Pique Dame. Waar ik overigens zondag naar toe ga.
  Mocht iemand vanavond gaan, dan kan die het pauzevraagstuk voor ons oplossen.

 • Rudolph Duppen zei:

  Ik kom net terug van het concert. Er is wel een pauze. Het concert is inderdaad om 21.30 afgelopen. Het concert is weliswaar vrij kort maar zeer de moeite waard. Eva Maria Westbroek is schitterend bij stem en na de slotscène uit Salome brak er terecht een tumultueus applaus los.De enscenering met een soort loopbrug is zeer effectief en dramatisch. Zeer aanbevolen. Het Rotterdams Filharmonisch Orkest speelt prachtig.

 • Erik zei:

  Het is een extreem kort concert. Effectief zingen van Westbroek (wel heel mooi) duurt iets van twee x 15 minuten. Dat is niet alleen karig te nomen maar belachelijk kort. Voor de degene die nog gaan op vrijdag: wees op tijd anders is het al voorbij.

 • Erik2 zei:

  Nog ter vergelijking: Het jubileumconcert van de 125-jarige Metropolitan in New York duurde 4 uur effectieve musiek/zing tijd, en het jubileum concert van Domingo in Covent Garden besloeg drie volledige actes van Verdi operas.

 • Rudolph Duppen zei:

  Ik geef toe dat het extreem kort is en voor die prijzen is het eigenlijk belachelijk. De meeste mensen die ik sprak hadden niets betaald. Ze waren uitgenodigd. Ik heb het idee dat dit een bedankje is aan de sponsors en wat er daarnaast wordt verkocht is meegenomen. Een gezonde financiële situatie is het niet.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.