BinnenkortNieuws

IVC maakt locaties liedconcours bekend

Het Lied-Duo Concours van het Internationaal Vocalisten Concours vindt dit jaar plaats in de Muzerije en de Grote Kerk in Den Bosch. De twee locaties vervangen het Theater aan de Parade, dat door aangetroffen asbest niet gebruikt kan worden.

Het Lied-Duo Concours werd tijdens de vorige IVC-editie in 2014 gewonnen door Milan Siljanov en zijn begeleidster Nino Chokhonelidze. (© Hans Hijmering)
Het Lied-Duo Concours werd tijdens de vorige IVC-editie in 2014 gewonnen door Milan Siljanov en zijn begeleidster Nino Chokhonelidze. (© Hans Hijmering)

Vanwege de asbestproblemen in het Theater aan de Parade kondigde het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in juli aan dat dit jaar alleen het Lied-Duo Concours plaatsvindt en dat het Opera|Oratorium Concours verplaatst wordt naar volgend jaar.

De eerste ronde van het Lied-Duo Concours (10 en 11 september) vindt plaats in de Muzerije. De halve finale (13 september) en de finale (16 september) vinden plaats in de Grote Kerk. Naast deze concoursrondes is er een workshop van Monique Krüs (12 september, Muziekcentrum De Toonzaal), een masterclass van Robert Holl (14 september, Grote Kerk) en een Round Table Forum (16 september, de Muzerije).

Aan het Lied-Duo Concours nemen twintig duo’s deel. Zij worden beoordeeld door de zangers Elly Ameling, Jard van Nes en Robert Holl, de pianisten Hans Eijsackers en David Selig en Aart-Jan van de Pol, programmeur van de liedrecitals in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Zie voor meer informatie de website van het IVC.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Mariame, Bryn en Anna

Volgend artikel

Subsidie voor Holland Opera en Operadagen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.