Home » Binnenkort, Nieuws

Nigl zingt nieuwe liederen van Rihm

Amsterdam14 september 2016 Geen reacties

Bariton Georg Nigl opent op 21 september een nieuw seizoen van de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Onder begeleiding van Alexander Melnikov zingt hij zeven nieuwe liederen van Wolfgang Rihm, naast repertoire van Schubert, Brahms en Berg.

Georg Nigl. (© Bernd Uhlig)

Georg Nigl. (© Bernd Uhlig)

“De Duitse componist Wolfgang Rihm kent de Europese cultuurgeschiedenis als weinig anderen. Met zijn eigen liederen voegt hij een nieuw hoofdstuk toe aan deze rijke traditie”, schrijft het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Rihms zevendelige cyclus is getiteld Dort wie hier en is gebaseerd op een gedicht van Heinrich Heine. Rihm schreef het in 2015. De wereldpremière vindt op 20 september plaats in de Kölner Philharmonie. Dat concert wordt eveneens verzorgd door Nigl en Melnikov.

Het duo vult Rihms liederen aan met repertoire van Schubert, Berg en Brahms. Van de laatste componist klinken de Vier ernste Gesänge, van Schubert klinkt een selectie van negen liederen, waaronder ‘Widerspruch’, ‘Wiegenlied’ en ‘Sehnsucht’.

Het recital wordt voorafgegaan door een voorprogramma van sopraan Grace Carter en pianiste Rebecca Cohen. Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het hoofdprogramma om 20.15 uur.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.