Home » Binnenkort, Nieuws

Sinfonia Rotterdam brengt Mozarts requiem

20 september 2016 Geen reacties

Sinfonia Rotterdam en het Laurens Collegium Rotterdam voeren op 23 en 24 september Mozarts bekende requiem uit in de Concertzaal Tilburg en De Doelen in Rotterdam. Op 15 oktober is er nog een uitvoering in de Grote Kerk van Sluis.

Florieke Beelen vertolkt de mezzopartij. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Florieke Beelen vertolkt de mezzopartij. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Het requiem van Mozart is één van de bekendste dodenmissen ooit geschreven. Mozart begon in zijn laatste levensjaar, 1791, aan de compositie te werken, maar overleed voordat hij het kon voltooien. Dat stond de populariteit van het werk echter niet in de weg. Het requiem geldt vandaag als één van de meest uitgevoerde titels uit het oeuvre van Mozart.

Sinfonia Rotterdam brengt het werk “met een podium vol Rotterdamse talenten”, zo luidt de aankondiging. Het Rotterdamse orkest werkt samen met het Laurens Collegium Rotterdam en een cast van jonge zangers, samengesteld in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours. De twee vrouwenpartijen worden gezongen door sopraan Bernadeta Astari en mezzosopraan Florieke Beelen, de mannenpartijen door tenor Seil Kim en bas Barom Kim.

Orkest, koor en solisten staan onder leiding van dirigent Conrad van Alphen. Ze doen op 23 september de Concertzaal Tilburg aan en op 24 september De Doelen in Rotterdam. Op 15 oktober is er een uitvoering in de Grote Kerk van Sluis ter gelegenheid van het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen.

Zie voor meer informatie de website van Sinfonia Rotterdam.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.