BinnenkortNieuws

Sinfonia Rotterdam brengt Mozarts requiem

Sinfonia Rotterdam en het Laurens Collegium Rotterdam voeren op 23 en 24 september Mozarts bekende requiem uit in de Concertzaal Tilburg en De Doelen in Rotterdam. Op 15 oktober is er nog een uitvoering in de Grote Kerk van Sluis.

Florieke Beelen vertolkt de mezzopartij. (© Maurice Lammerts van Bueren)
Florieke Beelen vertolkt de mezzopartij. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Het requiem van Mozart is één van de bekendste dodenmissen ooit geschreven. Mozart begon in zijn laatste levensjaar, 1791, aan de compositie te werken, maar overleed voordat hij het kon voltooien. Dat stond de populariteit van het werk echter niet in de weg. Het requiem geldt vandaag als één van de meest uitgevoerde titels uit het oeuvre van Mozart.

Sinfonia Rotterdam brengt het werk “met een podium vol Rotterdamse talenten”, zo luidt de aankondiging. Het Rotterdamse orkest werkt samen met het Laurens Collegium Rotterdam en een cast van jonge zangers, samengesteld in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours. De twee vrouwenpartijen worden gezongen door sopraan Bernadeta Astari en mezzosopraan Florieke Beelen, de mannenpartijen door tenor Seil Kim en bas Barom Kim.

Orkest, koor en solisten staan onder leiding van dirigent Conrad van Alphen. Ze doen op 23 september de Concertzaal Tilburg aan en op 24 september De Doelen in Rotterdam. Op 15 oktober is er een uitvoering in de Grote Kerk van Sluis ter gelegenheid van het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen.

Zie voor meer informatie de website van Sinfonia Rotterdam.

Vorig artikel

I due Foscari: een hard en grimmig begin

Volgend artikel

José Cura ensceneert Turandot in Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.