BinnenkortNieuws

Haarlemse Opera brengt opera-avond

De Haarlemse Opera brengt op zaterdagavond 1 oktober een opera-avond getiteld Verona aan het Spaarne in de Philharmonie Haarlem. Op het programma staat operamuziek van onder anderen Tsjaikovski, Bizet en Verdi.

Verona aan het SpaarneVerona aan het Spaarne is geschreven, samengesteld en geregisseerd door Albert Bonnema. De voorstelling gaat over een impresario die een concert in de Philharmonie gepland heeft, maar dan geconfronteerd wordt met afzeggingen van de wereldberoemde solisten die hij geëngageerd had. Hij moet op zoek naar nieuwe solisten en weet die op wonderbaarlijke wijze te vinden.

Voor de voorstelling wordt gebruikgemaakt van onder meer de eerste scène uit Pique Dame van Tsjaikovski, een koorscène en het bekende ‘Habanera’ uit Carmen van Bizet, het heksenkoor en ‘Patria oppressa’ uit Macbeth van Verdi en drie fragmenten uit Carmina Burana van Carl Orff.

De Haarlemse Opera heeft een projectkoor samengesteld dat samen met een kinderkoor geleid wordt door Andrew Wise. Bariton Wiebe Pier Cnossen, tenor Jean-Léon Klostermann, sopraan Michelle Mallinger, sopraan Sabine Weber en mezzosopraan Corinne Rijks soleren. De pianisten Dante Boon en Felix van den Hombergh en de slagwerkers Léon de Laat en Peter Bansberg begeleiden.

Verona aan het Spaarne begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van de Haarlemse Opera.

Vorig artikel

Verfijnd Stabat Mater opent Barok Vocaal

Volgend artikel

Sonostream.tv streamt Donnerstag aus Licht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.