BinnenkortBuitenland

Sonostream.tv streamt Donnerstag aus Licht

Sonostream.tv streamt op zaterdag 1 oktober live een voorstelling van Donnerstag aus Licht van Stockhausen vanuit het Theater Basel. Het is voor het eerst dat een voorstelling van het Zwitserse operahuis gestreamd wordt.

Scène uit Donnerstag aus Licht in het Theater Basel. (© Sandra Then)
Scène uit Donnerstag aus Licht in het Theater Basel. (© Sandra Then)

Donnerstag aus Licht is één van de zeven multidisciplinaire muziekdrama’s die samen de cyclus Licht van Karlheinz Stockhausen vormen. Stockhausen schreef zijn werk tussen 1977 en 2003. Donnerstag aus Licht ging in 1981 in de Scala in Milaan in première. Theater Basel bracht in juni dit jaar de eerste Zwitserse productie van het werk.

De enscenering komt van de jonge Amerikaanse regisseur Lydia Steier. Titus Engel dirigeert en Kathinka Pasveer verzorgt de sound-mixing. Pasveer werkte lange tijd samen met Stockhausen. De hoofdrol van Michael wordt vertolkt door de tenoren Peter Tantsits en Rolf Romei, de trompettist Paul Hübner en de danser Emmanuelle Grach.

De livestream van Sonostream.tv begint om 16.00 uur en is gratis te zien. Na zaterdag blijft de stream twee weken lang gratis beschikbaar.

Zie voor meer informatie de website van Sonostream.tv.

Vorig artikel

Haarlemse Opera brengt opera-avond

Volgend artikel

Morsch en Ferschtman geven Frans recital

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. Leen Roetman
  29 september 2016 at 17:22

  “Theater Basel
  Heftiges Hickhack um Stockhausen-Übertragung
  28.9.2016, 17:15 Uhr
  Am 1. Oktober hätte die Basler Inszenierung von Karlheinz Stockhausens Oper «Donnerstag aus ‹Licht›» live im Internet gestreamt werden sollen. Die Erben des gestrengen Komponisten wehren sich nun aber plötzlich dagegen. ”
  zie verder Tageswoche (ch)