BinnenkortNieuws

Vrijdagconcert brengt Franse koorwerken

Onder de titel ‘Requiem zonder Laatste Oordeel’ brengt het Groot Omroepkoor op 7 oktober werk van Fauré, Heppener, Duruflé en Poulenc tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg in Utrecht. Op zondagochtend 9 oktober wordt het programma in verkorte vorm herhaald in het Amsterdamse Concertgebouw.

Mezzosopraan Virginie Verrez.
Mezzosopraan Virginie Verrez.

Hoofdmoot van het programma vormen “vier van de mooiste Franse spirituele koorwerken”, aldus de AVROTROS. Gekozen is voor Cantique de Jean Racine van Fauré, Exultate Deo en Salve Regina van Poulenc en het requiem van Duruflé. In Utrecht klinken daarnaast ook nog het Scherzo opus 2 van Duruflé en Del lubilo del core che esce in voce van de Nederlandse componist Robert Heppener (1925-2009).

Het requiem van Duruflé is het bekendste werk uit het kleine oeuvre van de Franse componist. Het is gebaseerd op gregoriaanse gezangen en telt twee solopartijen, in deze uitvoering vertolkt door mezzosopraan Verginie Verrez en bariton Benjamin Appl, die deze zomer uitgebreid aan het woord kwam op Place de l’Opera (lees het interview). Het werk wordt begeleid door organist Jan Hage.

Het Groot Omroepkoor staat onder leiding van Ed Spanjaard, een Nederlandse dirigent met een grote staat van dienst.

Het AVROTROS Vrijdagconcert begint om 20.00 uur en wordt live uitgezonden op Radio 4. Het Zondagochtend Concert in het Concertgebouw begint om 11.00 uur en wordt live gestreamd.

Zie voor meer informatie over de concerten de websites van het AVROTROS Vrijdagconcert en het Concertgebouw.

Vorig artikel

Marionetten Theater speelt Offenbach

Volgend artikel

Opera in de media: week 40

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.