BinnenkortNieuws

Anna Lucia Richter zingt Liederkreis

Sopraan Anna Lucia Richter en pianist Michael Gees brengen op dinsdag 25 oktober een liedrecital rond Schumanns Liederkreis in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze wisselen Schumanns liederen af met andere toonzettingen van gedichten van Joseph von Eichendorff.

Anna Lucia Richter en Michael Gees. (© Hermann und Clärchen Baus)
Anna Lucia Richter en Michael Gees. (© Hermann und Clärchen Baus)

Het recitalprogramma van Richter en Gees is gebaseerd op het album Liederkreis, dat ze in 2015 uitbrachten. Centraal staat Robert Schumanns Liederkreis, één van de bekendste liederencycli. Schumanns liederen worden echter afgewisseld met volksliedjes van Benjamin Britten en Johannes Brahms en met improvisaties op gedichten van Von Eichendorff, een Duitse schrijver en dichter uit de romantiek, wiens handtekening ook onder Liederkreis staat.

“Anna Lucia Richter geeft Liederkreis een nog meer associatieve laag”, stelt het Concertgebouw. “De teksten, maar ook de muziek lijken elkaar te becommentariëren en versterken.” De liederen van Britten zijn afkomstig uit diens Folk Song Arrangements, die van Brahms uit 49 deutsche Volkslieder.

Anna Lucia Richter is een Duitse zangeres die al vanaf haar negende met zang bezig is. Ze begon in het meisjeskoor van de dom van Keulen en volgde in dezelfde stad haar conservatoriumopleiding. Ze studeerde in 2013 af, maar won daarvoor al diverse prijzen. De afgelopen jaren was ze bij vele grote orkesten te gast, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest.

Michael Gees is een pianist me veel ervaring in het lied, onder meer als begeleider van Christoph Prégardien. Improvisatie speelt een grote rol in zijn optredens.

Het recital van Richter en Gees begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Eva Kroon slaat mijlpaaltjes bij DNO

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Pierre, Iain en Duncan

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.