Home » Binnenkort, Nieuws

Combattimento maakt kersttournee

5 december 2016

door

Barokensemble Combattimento en het vrouwelijke a-capella-ensemble Wishful Singing gaan vanaf 10 december op tournee met een kerstprogramma. Op het programma staat repertoire van onder meer Bach, Corelli, Marini en Charpentier.

Combattimento en Wishful Singing.

Combattimento en Wishful Singing.

Combattimento omschrijft het programma als een “feelgood Christmas concert, waarbij de sneeuw eigenlijk niet mag ontbreken”. Het concert opent met een sinfonia van Bach en het bekende kerstconcert van Corelli.

Onbekender is de Sonata in ecco con tre violini van de Italiaanse componist Biagio Marini. “De muziek dwarrelt om je heen. Je waant je even in de San Marco in Venetië”, zegt Combattimento-cellist Wouter Mijnders.

Ook op het programma staat In Nativitate van Charpentier, waarin het kerstverhaal vertelt wordt. Wishful Singing vertolkt de rol van het koor van engelen en herders.

Wishful Singing zingt verder a capella diverse kerstklassiekers, waaronder ‘Es ist ein Ros entsprungen’, ‘Deck the hall’ en ‘In dulci jubilo’.

De tournee begint op 10 december in de Hillegondakerk in Rotterdam en doet daarna Tilburg (11 december) en Eindhoven (14 december) aan. In Paradiso in Amsterdam wordt kerstavond gevierd in de Nieuwe Kerk in Den Haag wordt eerste kerstdag muzikaal aangekleed.

Zie voor meer informatie de website van Combattimento.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.