Home » Binnenkort, Nieuws

Thema Operadagen 2017: Departures

Rotterdam14 december 2016 Geen reacties

De twaalfde editie van Operadagen Rotterdam, van 12 t/m 21 mei 2017, draait om het thema ‘Departures’. Het is deel één van het nieuwe vierjarige festivalthema ‘Lost & Found’. Het festival maakte woensdag de eerste voorstellingen bekend.

Operadagen Rotterdam in 2016. (© Operadagen Rotterdam)

Operadagen Rotterdam in 2016. (© Operadagen Rotterdam)

De afgelopen vier jaar werkte Operadagen Rotterdam aan het overkoepelende thema ‘(R)evolutie’. In 2017 is het tijd voor een nieuw thema. “Operadagen Rotterdam volgt heldenverhalen van mensen die hun vertrouwde wereld verlaten, letterlijke en symbolische grenzen oversteken, grote veranderingen ondergaan en uiteindelijk een nieuwe identiteit hopen te (her)vinden”, zo beschrijft het festival het thema ‘Lost & Found’.

In totaal zullen er komend jaar meer dan honderd voorstellingen te zien zijn in de grote theaters van Rotterdam en op avontuurlijke binnen- en buitenlocaties. Een paar voorstellingen zijn al bekendgemaakt. Zo opent het festival met Dagboek van een verdwenene van Janáček, in een regie van Ivo van Hove en met een nieuw muzikaal slot van componiste Annelies Van Parys.

Ensemble Cappella Mediterranea brengt L’Orfeo van Monteverdi en sopraan Claron McFadden zoekt naar de gemeenschappelijke culturele wortels van de ‘Méditerranée’ in de voorstelling Nachtschade: Aubergine, “een totaalervaring van muziektheater, documentaire en culinair programma ineen”.

In een oude fabrieksloods in het Oude Noorden wordt het “publieksspektakel” Freddie opgevoerd, geïnspireerd op de figuur Freddie Mercury, en in een sportschool speelt Liedesleid, een voorstelling over mensen die hun liefdesverdriet verwerken door zich in het zweet te werken.

Zie voor meer informatie over de aanstaande editie de website van Operadagen Rotterdam.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.