BinnenkortBuitenlands nieuws

Belvedere-concours in 2017 naar Moskou

De eindronden van de International Hans Gabor Belvedere Singing Competition vinden in 2017 plaats in Moskou. De finale staat gepland voor donderdag 6 juli in de Helikon Opera.

BelvedereDmitry Bertman, artistiek directeur van de Helikon Opera, maakt al jaren deel uit van de internationale jury die de deelnemers aan het Belvedere beoordeelt. Hij is blij dat de competitie nu voor het eerst naar Rusland komt en dat zijn operahuis de finale mag huizen.

De Helikon Opera is een klein gezelschap in Moskou, dat zich richt op onconventionele producties. Bertman richtte het huis in 1990 op. Speelplek van de Helikon Opera is het Mayakovsky Theater, een voormalige balzaal met 250 plekken.

De inschrijving voor de 36ste editie van het Belvedere start op 1 februari 2017. Van maart tot en met juni worden er op zeventig plekken kwalificatierondes georganiseerd. De beste honderd tot honderdtwintig zangers mogen naar Moskou voor de eindronden.

Vorig jaar vond de Belvedere-finale plaats in Kaapstad. In 2018 hoopt het concours terug te keren naar Amsterdam, waar in 2013 en 2015 de finale plaatsvond.

Vorig artikel

Thema Operadagen 2017: Departures

Volgend artikel

Vrijdagconcert brengt Mendelssohns Elias

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.