BinnenkortNieuws

Weekend Opera Utrecht brengt Onjegin

Weekend Opera Utrecht viert op 8 januari zijn eerste lustrum met een uitvoering van Jevgeni Onjegin in TivoliVredenburg in Utrecht. Bariton Willem de Vries en sopraan Lisette Bolle zingen de hoofdrollen.

Bariton Willem de Vries zingt Onjegin. (© Marco Borggreve)
Bariton Willem de Vries zingt Onjegin. (© Marco Borggreve)

Weekend Opera Utrecht (WOU) voert ieder jaar een opera uit. Het werk wordt in één weekend tijd ingestudeerd en uitgevoerd door professionele musici en amateurs. De musici zetten zich onbezoldigd in, zodat de toegangsprijs laag gehouden kan worden (15 euro).

Voor zijn lustrum kiest WOU voor Jevgeni Onjegin, de bekendste opera van Tsjaikovski, gebaseerd op een verhaal van Poesjkin. Het liefdesverhaal wordt neergezet door een volledig Nederlandse solistencast. Willem de Vries zingt Onjegin, Lisette Bolle is Tatjana. Tenor Jan-Willem Schaafsma is van de partij als Lenski en contra-alt Hanneke Tichelaar zingt Olga. Mezzosopraan Charlotte Stoppelenburg vertolkt Larina. Andere rollen zijn er voor Ingrid Stijsiger, Hans de Vries, Martin van Os en Onno Kleyn.

Het symfonieorkest van WOU en het Nederlands Concertkoor staan onder leiding van Jan van Maanen. Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp vertelt het verhaal bij de muziek.

De uitvoering van Jevgeni Onjegin begint om 14.30 uur. Zie voor meer informatie de website van Weekend Opera Utrecht.

Vorig artikel

Ernst Daniël Smid toert met Wiener Melange

Volgend artikel

Crowe en Berger zingen lieflijke duetten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.