Home » Binnenkort, Nieuws

Michelle Mallinger zingt Piaf & Poulenc

10 februari 2017

door

Michelle Mallinger maakt vanaf 11 februari een kleine tournee met de voorstelling Piaf & Poulenc, geregisseerd door Hans Nieuwenhuis. De sopraan combineert Franse chansons met de operamonoloog La voix humaine van Poulenc.

Scène uit La voix humaine. (© Jaap Kroon)

Scène uit La voix humaine. (© Jaap Kroon)

Componist Francis Poulenc, schrijver Jean Cocteau (auteur van La voix humaine) en chansonnière Édith Piaf kenden elkaar goed en troffen elkaar regelmatig. Hun repertoire vertoont gelijkenissen en dat willen Michelle Mallinger, Hans Nieuwenhuis en de jonge pianist Charlie Bo Meijering in het programma Piaf & Poulenc duidelijk maken.

Hoofdbestanddeel van de voorstelling is La voix humaine (de menselijke stem), een werk dat Cocteau oorspronkelijk schreef als toneelstuk, maar dat hij in 1959 samen met Poulenc omwerkte tot een opera. De vrouw in het stuk is verlaten door haar vriend en probeert hem in een lang telefoongesprek terug te winnen. Alleen de vrouw is te horen; wat haar vriend aan de andere kant van de lijn zegt, blijft voor de toeschouwer verborgen.

La voix humaine is sinds 1959 door tal van grote sopranen gezongen. Michelle Mallinger voegt zich in dat rijtje. De sopraan uit Californië woont al jaren in Nederland. Ze was de afgelopen jaren onder meer te zien bij De Nationale Opera (A Dog’s Heart), de Westerpark Opera, de Haarlemse Opera en Opera Noord-Holland-Noord.

Piaf & Poulenc is op 11 februari te zien in Theater De Fransche School in Culemborg. Daarna zijn er voorstellingen in Aerdenhout (18 februari), Rotterdam (4 maart) en Haarlem (5 maart), met later in maart een uitvoering in het Al Bustan Palace in Muscat, Oman.

Zie voor meer informatie de website van Michelle Mallinger.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.