Binnenkort

DiDonato te gast bij RPhO in 2017/2018

Mezzosopraan Joyce DiDonato komt op 9 en 10 juni 2018 naar Rotterdam om de honderdste verjaardag van het Rotterdams Philharmonisch Orkest mee te vieren. Ander vocaal hoogtepunt in het nieuwe seizoen van het orkest is een uitvoering van de achtste symfonie van Mahler met onder anderen Lisette Oropesa, Sarah Connolly en Michael Schade.

RPhO 2017 2018Het optreden van DiDonato markeert niet alleen de honderdste verjaardag van het Rotterdams Philharmonisch (RPhO), het betekent ook het afscheid van Yannick Nézet-Séguin als chef-dirigent. Hij wordt muziekdirecteur van de Metropolitan Opera in New York.

Op het programma van het jubileumconcert staat repertoire van Händel, Mozart, Boccherini, Bellini, Rossini en Respighi. Daaronder de bekende aria’s ‘Scherza infida’ uit Ariodante, ‘Parto, parto’ uit La clemenza di Tito en ‘Una voce poco fa’ uit Il barbiere di Siviglia.

DiDonato is niet de enige vocale ster in het nieuwe seizoen van het RPhO. Op 23 en 25 maart 2018 leidt Nézet-Séguin een uitvoering van Mahlers achtste symfonie. Er komen maar liefst vier koren aan te pas en acht solisten met internationale reputaties. Onder hen sopraan Angela Meade, sopraan Lisette Oropesa, mezzosopraan Sarah Connolly en tenor Michael Schade.

De Nederlandse mezzosopraan Karin Strobos is op 10 en 11 november 2017 soliste in de derde editie van Musical Meets Opera. Onder dirigent Koen Schoots en met Romy Monteiro als musicalpartner brengt ze geliefde operafragmenten.

Op 29, 30 en 31 maart 2018 (de dagen rond Goede Vrijdag) brengt het RPhO de Matthäus-Passion van Bach, samen met het Laurens Collegium Rotterdam. De solorollen zijn bezet met bekende zangers: Barbara Kozelj, Werner Güra, Andrew Tortise, Matthew Rose en Christopher Purves.

Naast deze vocale hoogtepunten biedt het programma van het RPhO nog veel meer concerten. Zie voor een overzicht de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Hieronder de trailer van het nieuwe seizoen:

Vorig artikel

YouTube-portret: Julia Lezhneva

Volgend artikel

Opera in de media: week 9

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Jan de Jong
    24 februari 2017 at 21:46

    Het Rpho doet al jaren prachtige dingen. Schitterend orkest. Het is alleen verontrustend hoe slecht de zaalbezetting soms is. Zelfs met een flitsende maar ook heel goede chef als Yannick is het ze niet gelukt de zaal vol te krijgen.

  2. kersten
    25 februari 2017 at 11:40

    @Jan de Jong: niet onverklaarbaar, lijkt me: het kwaliteitsaanbod is in de randstad dan ook wel heel erg groot, als ik dat zo op een afstand bekijk.