Home » Binnenkort, Nieuws

Deckers Traviata keert terug in bioscoop

2 maart 2017 2 reacties

In april 2012 was Willy Deckers productie van La traviata al eens in de bioscoop te zien als onderdeel van de Live in HD-serie van de Metropolitan Opera. Op 11 maart presenteert het New Yorkse operahuis de productie nogmaals. Sonya Yoncheva en Michael Fabiano zingen de hoofdrollen.

Scène uit La traviata. (© Marty Sohl / Metropolitan Opera)

Scène uit La traviata. (© Marty Sohl / Metropolitan Opera)

Willy Deckers Traviata maakt al sinds 2005 furore op de operatonelen. Na de première in Salzburg heeft de productie bij vele operahuizen op het programma gestaan, waaronder De Nationale Opera in Amsterdam (in 2009 en 2013). De Met boekte in 2012 geen onverdeeld succes met de eerste bioscoopvertoning van het werk, maar doet nu een nieuwe poging.

In plaats van Natalie Dessay en Matthew Polenzani vormen dit keer Sonya Yoncheva en Michael Fabiano het liefdespaar Violetta en Alfredo. Beide artiesten hebben hun ster de afgelopen jaren hoog zien rijzen en zijn regelmatig bij de Met te zien. De derde hoofdrol, die van Alfredo’s vader Giorgio Germont, wordt gezongen door de gerenommeerde bariton Thomas Hampson, zo’n beetje de ‘stam-Giorgio’ in New York.

Nicola Luisotti staat op de bok voor het Met-orkest. De Live in HD-vertoning wordt gepresenteerd door mezzosopraan Isabel Leonard.

In Nederland wordt La traviata vertoond bij CineMec, Pathé en Theater de Speeldoos in Baarn.

Hieronder een voorproefje van de voorstelling:

door

2 reacties »

  • Maarten-Jan Dongelmans zei:

    Dat de bioscoopvertoning van 2012 ‘geen onverdeeld succes’ was, had niets met de productie van Decker te maken maar alles met de indispositie van Natalie Dessay. De sopraan was zwaar verkouden en worstelde de hele voorstelling met haar stem. Op zich had het wel iets, zo’n kwetsbare vertolking, maar het was allemaal net iets te erg.

  • Dragica zei:

    Wat een geweldige bioscoopvertoning van La Traviata. Fantastisch zang en spel van Yoncheva en Fabiano. Ik had nog lange tijd nodig om bij te komen na het einde. Zo intens waren de vertolkingen.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.