BinnenkortNieuws

Jaroussky vertelt het verhaal van Orpheus

Philippe Jaroussky presenteert op 20 maart zijn nieuwe programma La storia di Orfeo in het Concertgebouw in Amsterdam. Onlangs zette de bekende countertenor het programma al op cd. Hij wordt begeleid door I Barocchisti en vergezeld door sopraan Amanda Forsythe.

Philippe Jaroussky. (© Marc Ribbes / Erato)
Philippe Jaroussky. (© Marc Ribbes / Erato)

Jaroussky had het al langere tijd op zijn verlanglijstje staan: een programma waarin het beroemde verhaal van Orpheus wordt herverteld in muziek vanuit verschillende invalshoeken. Zijn wens werd begin deze maand werkelijkheid toen zijn album uitkwam bij Warner Classics.

In La storia di Orfeo wordt de mythe van Orpheus belicht door de ogen van vier componisten: Sartorio, Monteverdi, Rossi en Gluck. Naast de minder bekende noten van Sartorio en Rossi klinken bekende fragmenten uit Monteverdi’s Orfeo en Glucks Orfeo ed Euridce. Daaronder ‘Che farò senza Euridice’ van Gluck.

Als orkest treedt de Zwitserse barokformatie I Barocchisti aan, geleid door chef Diego Fasolis. Sopraan Amanda Forsythe draagt bij aan het concert.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder de trailer van het album:

Vorig artikel

DNO brengt Alban Bergs Wozzeck

Volgend artikel

Ruiten zingt Het Sluwe Vosje bij de Munt

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.