BinnenkortNieuws

Combattimento op tour met passieconcerten

Combattimento geeft vanaf 30 maart passieconcerten in Heerlen, Vlissingen, Amsterdam en Maassluis. Samen met sopraan Johannette Zomer en alt Cécile van de Sant voert het orkest werk van Pergolesi en Durante uit.

Johannette Zomer is één van de solisten bij Combattimento.
Johannette Zomer is één van de solisten bij Combattimento.

Combattimento paart twee vocale werken van Giovanni Battista Pergolesi aan delen uit twee concerto’s van Francesco Durante. Van Pergolesi klinken zijn zeer bekende Stabat Mater en zijn veel minder bekende verklanking van de kruiswoorden van Christus. Uit dat laatste werk brengt het orkest twee delen met sopraan en twee delen met alt. “Intens emotionele muziek”, aldus Combattimento, “maar ook opvallend virtuoos en opgewekt.”

De solopartijen in de werken van Pergolesi worden vertolkt door Johannette Zomer en Cécile van de Sant, gewaardeerde solisten op de Nederlandse podia.

De tournee begint op 30 maart in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en doet daarna de Sint Jacobskerk in Vlissingen (31 maart), het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam (2 april) en de Grote Kerk in Maassluis (8 april) aan.

Zie voor meer informatie de website van Combattimento.

Vorig artikel

Discografie: Wozzeck

Volgend artikel

OFF brengt wereldpremière The New Prince

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.