BinnenkortNieuws

Skovhus geeft liedrecital in Muziekgebouw

Bariton Bo Skovhus en pianist Stefan Vladar geven op 24 maart een liedrecital in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, als onderdeel van de Serie Grote Zangers. Het optreden is geheel gewijd aan Gustav Mahler.

Bo Skovhus. (© Roland Unger / Balmer and Dixon)
Bo Skovhus. (© Roland Unger / Balmer and Dixon)

“Dit prachtige en unieke componistenportret is een perfecte manier om de liedcomponist Mahler te leren kennen”, stelt het Muziekgebouw. Zowel Mahlers vroege liederen als zijn latere liedwerken staan op het programma. Daaronder de Rückert-Lieder en het monumentale, dertig minuten durende ‘Der Abschied’ uit Das Lied von der Erde.

De Deense Skovhus en de Oostenrijkse Vladar (naast pianist ook dirigent) waren in 2015 al eens te gast in de Serie Grote Zangers. Toen brachten ze Schuberts Schwanengesang. “Zanger en pianist zijn volledig aan elkaar gewaagd”, beschrijft het Muziekgebouw.

Het optreden van het duo begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur is er een voorprogramma. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Opera in de media: week 12

Volgend artikel

Matinee brengt Strauss' Intermezzo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.