AchtergrondBinnenkortBuitenland

Cité de l’Opera: Zofia, Jamie en Anna

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 81.

Veelbelovend talent
Mezzosopraan Zofia Hanna, studerend aan de Dutch National Opera Academy, deed auditie in België voor het Belvedere Concours dat komende zomer in Moskou wordt gehouden. Ze is door!

Time flies
Tenor Michael Fabiano en mezzosopraan Jamie Barton staan dit seizoen beiden in grote rollen op het podium van de New Yorkse Metropolitan Opera. Ze leerden elkaar tien jaar geleden kennen tijdens hun auditie voor de Met, die in een documentaire werd vastgelegd. Mooie aanleiding voor een Instagrammetje vol brede lach.

Britney en Billie
Diezelfde Jamie Barton werd onlangs uitgebreid geïnterviewd door het duo Bing en Dennis. In deel twee van het gesprek onthult de mezzosopraan dat ze fan was van Britney Spears en Freddy Mercury, maar gelukkig ook van Billie Holiday.

https://twitter.com/sasherka/status/844001119047245824

20 maart 1890
De tenoren Lauritz Melchior en Beniamino Gigli waren zeer verschillend, maar werden op dezelfde dag geboren. Gisteren zouden ze jarig zijn geweest.

Vrouwen componeren
Opera Philadelphia viert ‘Women’s History Month’ door aandacht te besteden aan het werk van vrouwelijke componisten. In Nederland ging gisteravond overigens een nieuwe opera van een vrouw in première.

https://twitter.com/OperaPhila/status/843887408701739008

 

Koningin Yannick
Als je tienduizend cd’s bezit, maakt dat je een ‘record queen’. Althans, volgens New York Times-redacteur Zachary Woolfe.

Lekker bakkie
Operazangers reizen veel, verblijven in hotels en appartementen en weten als geen ander hoe je het leven onderweg prettig houdt.

10 jaar OPERA2DAY
De staf van OPERA2DAY vierde afgelopen weekend met een voorstelling van Dr. Miracle het tienjarig bestaan in Theater Carré in Amsterdam. Er werd zuinig met de consumptiebonnen omgesprongen.

opea2daymet een glas

La bohème
Koningsnacht in Amsterdam, je moet er maar zin in hebben. Dit jaar is de Watergraafsmeer een aan te raden locatie om de drukte van het centrum te ontvluchten.

Operatop in Maastricht
Met de productie van Don Giovanni was Reisopera-directeur Nicolas Mansfield afgelopen week in Maastricht. Daar had hij een bilaterale ontmoeting met zijn nieuwe collega van Opera Zuid. De kennismaking in het Theater aan het Vrijthof verliep in goede sfeer.

https://twitter.com/MansfieldNL/status/841716843387715584

Anna zingt Violetta
De partituur voor de rol van Violetta in Verdi’s La traviata lag jarenlang ongebruikt in de kast van Anna Netrebko. Recent nam ze de rol weer op, in de Scala in Milaan. Komend jaar staat Parijs op de planning voor een volgende Violetta.

https://twitter.com/OperawireNews/status/841846544831774720

Geen kandidate
Nu we het toch over Netrebko hebben: ze ontbreekt op de shortlist voor de verkiezing van de publieksprijs voor The Opera Awards. U kunt nog even stemmen op bijvoorbeeld Cecilia Bartoli of Renée Fleming.

Vorig artikel

Fortress Europe: dicht op de actualiteit

Volgend artikel

Met brengt klassieke Idomeneo in bioscoop

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.