Home » Binnenkort

Wiener Tradition brengt operetteconcert

Amsterdam9 mei 2017 4 reacties

Het ensemble Wiener Tradition brengt op zondag 14 mei een operetteconcert in het Pianolamuseum in Amsterdam. Op het programma staat muziek van onder anderen Kálmán, Lehár en Stolz.

Wiener Tradition.

Wiener Tradition.

Wiener Tradition springt op de bres voor professioneel uitgevoerde operettemuziek, omdat dat “helaas grotendeels van het toneel verdwenen is”, aldus het gezelschap. De uitvoering op 14 mei is dan ook een “buitenkansje”, en bovendien “een prachtig, nostalgisch moederdaggeschenk”.

Het ensemble bestaat uit onder anderen sopraan Angelique Wardenier, in het verleden verbonden aan de Hoofdstad Operette, tenor Henk Kreukniet, voormalig solist bij Budapest Vigadó Tér, pianist Jack de Bie en de Hongaarse violist Ernö Olah.

Het concert vindt plaats om 17.00 uur in het Pianolamuseum en wordt gesponsord door Opera Gazet, die de bezoekers een gratis drankje aanbiedt. Kaarten kosten 20 euro. Reserveren kan via info@pianola.nl.

door

4 reacties »

 • dick zei:

  Heerlijk dat dit er ook nog is. Ik ga!

 • joke zei:

  Ik ken dit gezelschap, uitstekende musici. Fijn dat deze muziek nu voor de grachtengordel beschikbaar komt. Lehar, Kalman, Stolz, dat wordt genieten.

 • Maarten-Jan Dongelmans zei:

  Jammer dat veel mensen uit onbekendheid met het fenomeen operette de afgelopen jaren zijn afgehaakt. Wanneer de repertoirestukken niet meer worden opgevoerd sterft het genre een stille dood. Het is een kwestie van onder meer met overtuiging onder de aandacht brengen dan hapt een nieuwe generatie luisteraars weer toe. Zo bleek 27 april tijdens het Oranjeconcert in Nijmegen waar een ruime selectie uit Die Fledermaus het publiek enthousiast kreeg. En dat lag echt niet alleen aan vorst Orlovsky en het ontkurken van de champagne.

 • Conus zei:

  Muziek om de muziek. En dat in het hol van de leeuw, Amsterdam!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.