BinnenkortFeatured

Prijsvraag: Matthias Goerne zingt Mahler

Bariton Matthias Goerne zingt op 8 juni de Kindertotenlieder van Gustav Mahler in het Concertgebouw in Amsterdam. De Staatskapelle Dresden onder Daniel Harding begeleidt hem. Doe mee aan de prijsvraag van Place de l’Opera en maak kans op vrijkaarten.

Matthias Goerne.

Matthias Goerne is één van de bekendste liedzangers ter wereld, te gast bij de grootste concertzalen en festivals. Ook in het Concertgebouw is hij met regelmaat te zien.

Op 8 juni richt Goerne zich op de Kindertotenlieder, een liederencyclus op teksten van Friedrich Rückert. Mahler koos 5 van de 428 gedichten die Rückert in 1833 en 1834 onder de titel Kindertotenlieder had geschreven en componeerde er tussen 1901 en 1904 muziek bij. Het Concertgebouw noemt het “intens emotionele liederen”.

Daniel Harding en de Staatskapelle Dresden vullen de liederen aan met ‘Blumine’, het tweede deel uit Mahlers eerste symfonie, en de achtste symfonie van Dvořák.

Place de l’Opera organiseert een prijsvraag rond het concert. Onder de inzenders van het juiste antwoord worden 3 x 2 vrijkaarten verloot.

De prijsvraag: Welke componisten prijken aan weerszijden van Mahler op de balkonrand van de Grote Zaal?

Stuur uw antwoord + uw naam voor vrijdag 2 juni 12.00 uur naar redactie@operamagazine.nl. De winnaars krijgen die middag bericht.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Judith, Kate en Duncan

Volgend artikel

Matinee brengt première Babylon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.