Home » Binnenkort, Nieuws

Travelling in Baroque viert jubileum

26 juli 2017 Geen reacties

Met als thema ‘London, the place to be’ viert Travelling in Baroque van 10 tot en met 13 augustus zijn tiende editie. Het festival brengt concerten op talrijke locaties in Flevoland. Op de agenda onder anderen bariton Michael Wilmering.

Bariton Michael Wilmering. (© Dik Nicolai)

Travelling in Baroque begon ooit als barokfestival, maar brengt tegenwoordig klassieke muziek van de veertiende tot en met de twintigste eeuw. Artistiek leider David Rabinovich en het organiserende Apollo Ensemble vieren het tienjarige jubileum met een programma rond Londen als wereldstad waar musici uit vele landen zich vestigden en met elkaar samenwerkten.

Solisten en ensembles uit binnen- en buitenland komen naar Flevoland voor concerten. Op vrijdag 11 augustus staat Shakespeare centraal. Bariton Michael Wilmering en pianist Kanako Inoue brengen om 17.00 uur een recital met Shakespeare-liederen in Agora Lelystad. Om 20.30 uur is op dezelfde plek een geënsceneerde uitvoering van Purcells Fairy Queen te zien, door het gezelschap Seconda Pratica.

De zaterdag staat in het teken van rondreisconcerten. Zondag, de slotdag, vindt plaats in Zeewolde en Dronten, met onder meer een concert waarin populaire klassiekers van The Beatles en Queen gecombineerd worden met klassieke klassiekers. Het Apollo Ensemble sluit het festival af met een theatrale bewerking van Haydns Schöpfung, in blaasoctetbezetting en met twee acteurs die als Adam en Eva het scheppingsverhaal laten zien.

Zie voor meer informatie over de programmering de website van Travelling in Baroque.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.