Home » Binnenkort, Nieuws

Robeco brengt originele Carmina Burana

Amsterdam9 augustus 2017 Geen reacties

De Robeco SummerNights brengt op 23 augustus een uitvoering van Carmina Burana in het Concertgebouw in Amsterdam. Gespeeld wordt de oorspronkelijke versie voor vocale solisten, koor, slagwerk en twee vleugels.

Dietrich Henschel is één van de drie vocale solisten. (© KJO Photography)

Carmina Burana van Carl Orff is één van de bekendste composities uit de twintigste eeuw, met name vanwege het openingsdeel, ‘O Fortuna’. Orff schetst in zijn werk, gebaseerd op middeleeuwse teksten, het leven als rad van fortuin. “Soms verlies je, soms win je, geniet ervan zolang het kan”, zo vat de Robeco SummerNights het samen.

Voor deze uitvoering werkt het Koorbiënnale Festivalkoor uit Haarlem samen met het Nieuw Amsterdams Kinderkoor en een slagwerkgroep van het Radio Filharmonisch Orkest. De twee vleugels worden bespeeld door de broers Lucas en Arthur Jussen. De vocale partijen komen voor rekening van sopraan Renate Arends, tenor Yves Saelens en bariton Dietrich Henschel. De muzikale leiding is in handen van Béni Csillag.

In vrijwel dezelfde samenstelling werd Carmina Burana begin juli uitgevoerd tijdens de Internationale Koorbiënnale Haarlem.

Het concert in Amsterdam begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.