BinnenkortNieuws

Oliemans en Martineau geven liedrecital

Thomas Oliemans en Malcolm Martineau geven op dinsdag 10 oktober een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze brengen repertoire van Henri Duparc en Gustav Mahler.

Thomas Oliemans. (© Marco Borggreve)

De Nederlandse bariton Thomas Oliemans en de Schotse pianist Malcolm Martineau vormen al jaren een succesvol liedduo. In de zomer van 2013 brachten ze de drie grote Schubert-cycli in het Concertgebouw. Nu richten ze zich op de liederen van Mahler en Duparc. Twee verschillende stijlen, twee verschillende talen, maar toch zijn er veel overeenkomsten: “Het is romantisch leed troef”, stelt het Concertgebouw. “Maar ja, wie mooi wil klinken, moet pijn lijden.”

Van Mahler klinken delen uit de Lieder eines fahrenden Gesellen, een lied uit Des Knaben Wunderhorn en vier Rückert-Lieder. Van Duparc klinkt een selectie van zeven liederen, waaronder ‘Le manoir de Rosemonde’, ‘Chansons triste’ en ‘L’invitation au voyage’.

Zie voor meer informatie over het recital de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Krachtig pleidooi voor Christus am Ölberg

Volgend artikel

Orkest Achttiende Eeuw brengt Clemenza

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.