BinnenkortNieuws

Lunchen met Bitenc, Van Liere en Masuda

Sopraan Kristina Bitenc, tenor Leon van Liere en pianist Brian Masuda verzorgen op maandag 16 oktober een OperaLunch in Theater Concordia in Enschede. Het trio neemt de lunchende toeschouwers mee naar Parijs.

Sopraan Kristina Bitenc.

Bitenc en Van Liere zingen onder de titel Paris fragmenten uit opera’s van Verdi, Massenet en Puccini. “Een betere inwijding in de cultuur van het Parijs van weleer kun je je niet wensen”, belooft de Nederlandse Reisopera, samen met Concordia de initiator van de OperaLunch, een manier om jong muziektheatertalent op informele wijze voor het voetlicht te brengen.

Kristina Bitenc studeerde in 2012 af aan de Dutch National Opera Academy. Ze was eerder bij de Reisopera te zien als Eurydice in Orphée et Eurydice. Leon van Liere studeerde in Rotterdam en zong bij de Reisopera twee rollen in de Nederlandstalige versie van Candide.

De twee zangers worden begeleid door Brian Masuda, een pianist die opgeleid werd in Honolulu en New York en vervolgens voor verschillende operahuizen in Duitsland en Japan werkte. Hij was ook lange tijd werkzaam bij De Nationale Opera.

De OperaLunch vindt plaats van 12.30 tot 13.30 uur. Toegangskaarten kosten 10 euro. Voor 4,50 euro is een lunchbox van Eetcafé Sam Sam te bestellen.

Zie voor meer informatie de website van Theater Concordia.

Hieronder een clip waarin Bitenc en Van Liere over hun programma vertellen:

Vorig artikel

Studio Nibelheim: Alarcón over Eliogabalo

Volgend artikel

Sunken Garden herzien voor Matinee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.