BinnenkortNieuws

Gerhaher en Cheung geven liedrecital

Terwijl Eva-Maria Westbroek in de Grote Zaal van het Concertgebouw de Wesendonck-Lieder van Wagner zingt, geeft bariton Christian Gerhaher op 17 november in de Kleine Zaal een liedrecital. James Cheung begeleidt.

Christian Gerhaher. (© Hiromichi Yamamoto)

Christian Gerhaher is één van de meest gerenommeerde liedzangers van dit moment. Volgens het blad Gramophone is zijn liedkunst zelfs niet te evenaren. De Duitse bariton staat ook regelmatig op het operatoneel, maar het lied neemt een groot deel van zijn tijd in beslag.

Hetzelfde geldt voor pianist James Cheung. Hij parkeerde zijn succesvolle carrière als solo- en kamermuziekpianist om zich op het lied te storten. De aanleiding was een masterclass bij Gerhaher. Inmiddels is Cheung liedpartner van zangers als Marcus Farnsworth, Benjamin Appl, Elizabeth Watts en Ian Bostridge.

Gerhaher en Cheung kiezen op 17 november voor repertoire van Gesualdo, Brahms, Britten, Debussy en Schubert. Van Brahms klinken onder meer ‘Meerfahrt’ en ‘Verzagen’, twee liederen over de roep van het water. Van Schubert worden delen uit de bekende cyclus Schwanengesang uitgevoerd. Van Britten staan de Songs and Proverbs of William Blake op het programma.

Het recital begint om 20.15 uur, exact hetzelfde moment dat het Chamber Orchestra of Europe en sopraan Eva-Maria Westbroek in de aanpalende Grote Zaal twee Mozart-symfonieën en Wagners Wesendonck-Lieder ten gehore brengen. Een lastige keuze voor liefhebbers van het lied.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Charkov Opera op tournee met Traviata

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Lucretia, Mime en Mimì

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Olivier Keegel
    16 november 2017 at 10:08

    Ik denk voor de echte liefhebbers van het Lied: niet zo’n moeilijke keuze…