Home » Binnenkort, Nieuws

Röschmann treedt op in Serie Grote Zangers

Amsterdam29 november 2017

door

Sopraan Dorothea Röschmann en pianist Malcolm Martineau treden op vrijdag 1 december op in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Ze brengen repertoire van Schubert, Mahler, Schumann en Wagner.

Dorothea Röschmann. (© Jim Rakete)

Dorothea Röschmann begon haar carrière als lichte lyrische sopraan en maakte naam in barokpartijen en Mozart-rollen. Met haar vertolkingen van onder anderen de gravin in Le nozze di Figaro en Fiordiligi in Così fan tutte brak ze internationaal door. De afgelopen jaren is Röschmann zwaardere rollen gaan zingen, zoals Desdemona in Otello. Het Muziekgebouw omschrijft haar stem als “warm, romig en rond”.

Malcolm Martineau is één van de beste liedbegeleiders van dit moment. Hij is met grote regelmaat in Amsterdam te horen, de afgelopen jaren samen met zangers als Thomas Oliemans, Christoph Prégardien en Florian Boesch.

Het duo brengt in Amsterdam een programma dat zo’n honderd jaar Duits lied in beeld brengt. Ze spelen de Mignon Lieder van Franz Schubert, de Rückert-Lieder van Gustav Mahler, de Maria Stuart Lieder van Robert Schumann en de Wesendonck-Lieder van Richard Wagner.

Het recital begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur verzorgen mezzosopraan Rosina Fabius en pianist Kanako Inoue een voorprogramma, met 4 Arietten van Beethoven en 5 Mélodies populaires grecques van Ravel.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.