AchtergrondBinnenkortFeaturedOperacast

Studio Nibelheim: Oliemans’ Franse kant

Bariton Thomas Oliemans heeft een sterke affiniteit met Frankrijk en de Franse muziek. Hij zingt de hele maand december de rol van Schaunard in La bohème bij De Nationale Opera. Voor Studio Nibelheim zocht hij een paar Franse favorieten uit en vertelde hij over de Franse kant van zijn leven.

Thomas Oliemans bij Studio Nibelheim. (© Place de l’Opera)

“Frankrijk vormt een heel groot deel van mijn leven”, zegt Oliemans, die opgroeide met het chanson dankzij de lp’s die thuis gedraaid werden. Zijn eerste eigen cd als zanger, Mirages, was gewijd aan de Franse mélodies van Fauré en Poulenc, maar hij zingt af en toe ook Brel. Oliemans woonde enkele jaren in Frankrijk, is getrouwd met een Française en zingt geregeld in Frankrijk.

François van den Anker vroeg hem naar zijn voorkeuren en liedliefdes aan de hand van het lijstje dat hij voor Studio Nibelheim selecteerde. Gérard Souzay, Bernard Kruysen, Jacques Brel en ook Thierry Le Luron en zelfs Dave zijn te horen. Klassieke mélodies gecombineerd met moderne Franse chansons, die helemaal niet zo ver van elkaar afstaan.

U kunt de podcast hieronder online beluisteren, downloaden of u via iTunes of Soundcloud abonneren. Voor Android zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Hannigan zingt en dirigeert bij LUDWIG

Volgend artikel

Hemels genot met multitalent Stotijn

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.