Binnenkort

Maltman treedt op in Serie Grote Zangers

Bariton Christopher Maltman en pianist Joseph Middleton brengen op 10 januari hun liedprogramma The Soldier – from Severn to Somme in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Het recital schetst het leven van een Engelse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Christopher Maltman. (© Pia Clodi)

Christopher Maltman is na zijn vertolking van de titelrol in Wozzeck bij De Nationale Opera geen onbekende meer in Nederland. Ook zijn optreden als Don Giovanni bij de Salzburger Festspiele bracht hem veel faam.

In het Muziekgebouw laat hij zijn kunsten in het liedgenre zien met een “mooi, verhalend recital”, aldus de Serie Grote Zangers, waarvan zijn optreden deel uitmaakt. Maltman beschrijft met liederen van onder anderen Butterworth, Gurney, Mahler, Fauré, Ives, Somervell en Schumann de belevenissen van een soldaat tijdens de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Naast bekende liederen als Mahlers ‘Wo die schönen Trompeten blasen’ staan een groot aantal minder bekende werken geprogrammeerd.

Maltman wordt begeleid door de jonge pianist Joseph Middleton, volgens de Serie Grote Zangers “dé liedbegeleider van zijn generatie”. “Kenners zien in hem de opvolger van grootheden als Malcolm Martineau en Julius Drake.”

Het recital van Maltman en Middleton wordt voorafgegaan door een kort voorprogramma met liederen van Tsjaikovski, verzorgd door sopraan Maari Ernits en pianiste Luba Podgayskaya.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Michael, Pierre en Nicky

Volgend artikel

De legende van Tristan en Isolde

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.